Hippolyt, a lakáj - Turay Ida Színház

SISI NYÁR - HANGJEGY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 2023.
(16:09)
Kedves Vendégeink,
A Meteorológiai Szolgálat megerősítette, hogy a mai estén 19.30-ig elvonulnak a felhők Gödöllőről, a Hippolyt, a lakáj című előadást 20.30 kezdéssel megtartjuk. Azonban megkérjük Önöket, hogy öltözzenek az időjárásnak megfelelően és hozzanak magukkal esőkabátot!
Köszönjük!

2023. július 25. 20.30
Esőnap: 2023. július 26. 20.30


Eisemann Mihály -  Zágon István – Nóti Károly:

HIPPOLYT, A LAKÁJ

zenés vígjáték

színpadra alkalmazta Vajda Anikó és Vajda Katalin


Szereposztás:

Hippolyt FRECH ZOLTÁN
Schneider Mátyás szállítási vállalkozó MIKÓ ISTVÁN Kiváló és Érdemes művész, Jászai Mari-díjas
Aranka, a felesége SZABÓ ANIKÓ
Terka, a lányuk BODOR SZABINA
Nagy András, mérnök PÁSZTOR MÁTÉ
Makáts, főtanácsos BENKŐ PÉTER Érdemes művész, kétszeres Jászai Mari-díjas
Makáts Csaba, a fia BOROS ZOLTÁN
Mimi, lokáltáncosnő STEINKOHL ERIKA
Julcsa, cseléd SZABÓ ANIKÓ
Tóbiás, inas BOZSÓ JÓZSEF
Weimann Béla VASS JÁNOS PÁL
Kertész Hugó MERK LÁSZLÓ
Kertészné SZUROMI BERNADETT
Pankotay Péri Pál, festőművész TÓTH ALEX
Hédi, a felesége SZŐKE LAURA

Díszlet, jelmez: DARVASI ILONA
Koreográfus: BORBÉLY KRISZTINA
Rendezőasszisztens: VASS JÁNOS PÁL


Rendező: Mikó István

Kiváló és Érdemes művész, Jászai Mari-díjas


Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hippolyt megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen.

Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy “jó partit”: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze – ahogy egy jó vígjátékhoz illik – a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagyrésze nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot: „holnaptól a hagymát is hagymával eszem”.


Az előadás hossza: 165 perc, 1 szünettel.

A program/előadás a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.Az előadásokra vonatkozó szabályzat kedvezőtlen időjárás esetén:


Kedvezőtlen időjárás esetén az előadás elmaradásáról a Hangjegy Színház legkésőbb az előadás napján 15.00 óráig a www.hangjegyszinhaz.hu honlapon és Facebook oldalon közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Hangjegy Színház az előadás megtartására készül, szükség esetén az előadás megkezdését késleltetjük. .

A színház fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja vagy a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – a kedvezőtlen időjárási körülmények elmúltával – folytathatja.
Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja a www.hangjegyszinhaz.hu weblapon van közzé téve. Amennyiben az előadás kijelölt esőnappal is rendelkezik, a már megvásárolt jegyek visszaváltása nem áll módunkban.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás az I. felvonás után félbeszakad, az előadás megtartottnak tekintendő.
Előadások